Et historisk tilbageblik

Volkswagen Ribe har rødder helt tilbage til 1944. Med udgangspunkt i et værksted i Bramming har forretningen udviklet sig til i dag at være en moderne og kvalitetsbevidst bilforhandler, der sælger et af de mest populære bilmærker i Danmark.

Her er et historisk tilbageblik:

April 1944

Mekaniker Karl Beck solgte sit Chevrolet værksted på Ribevej 5 i Bramming til to unge mekanikere fra Ribeegnen - Aa. C. Pahuus og Anders Prinds.

Oktober 1948

Den senere så populære Folkevognsboble kommer til Bramming og præsenteres med stor stolthed på Ribevej. Det er en bil til 4-5 personer til den overkommelige pris af 8.000,- kr. 

Juni 1953

Aa C Pahuus' Volkswagen forretning bliver berømt i hele landsdelen efter flere avisomtaler i forbindelse med at 100 kunder inviteres til en stor fest på Lakolk Badehotel på Rømø.

1961

Volkswagens danske importør beslutter at forhandlingen af bilerne skal ske fra danske købsteder. I den forbindelse etableres forretningen på Tøndervej i Ribe.

1964

Allerede tre år senere flyttes forretningen til tidligere traktorforhandler Grønkjærs ejendom på Industrivej 1 i Ribe. Herfra forhandles desuden Gulf olie og benzin.

Oktober 1980

Volkswagen forretningen overdrages af Aa. C. Pahuus til Aktieselskabet Villy Veirup. Samtidig ophører forhandlingen i Bramming.

2005

Torben Madsen overtager Volkswagen forhandlingen efter Villy Veirup. Efterfølgende er ejerskabet ændret. I dag bygger virksomheden på medarbejderaktier. Således er der fem aktionærer i virksomheden, som alle er ansat i forretningen.

Volkswagen Ribe er i dag er en del af Next Mobility, der består af i alt otte forretninger i Syddanmark. Next Mobility forhandler og servicerer Volkswagen i Haderslev, Ribe, Tønder, Svendborg, Sønderborg og Aabenraa. Herudover forhandler og servicerer vi Škoda i Ribe, Svendborg, Sønderborg, Tønder og Aabenraa samt er autoriseret Audi Servicepartner i Aabenraa. Desuden har vi værkstedet Next Mobility Solutions i Ribe, som opbygger og specialmonterer løsninger for private, erhverv og offentlige kunder.